J. K. Smith: Káosz a köbön

covers_482849

Fülszöveg:

A Káosz a köbön főszereplője Andi, akit a Szerelem hirdetésre című első J. K. Smith-regényből ismerhettünk meg Kori szókimondó barátnőjeként. Azóta férjez ment Kanadába Tomhoz, és a Walker-farmon éli látszólag boldog, nyugodt, kiegyensúlyozott vidéki életét.
Paul sikeres ügyvéd. Az ő élete csupa csillogás: fényes karriert tudhat magáénak, drága autókat, luxuslakást és tökéletes testű nőket.
De mi történik, ha mindkét ember életében megkapargatjuk a felszínt? Lehet, hogy Andi házassága valójában elhamarkodott volt, és Tommal nem is közösek a céljaik? Paulnak vajon mire van szüksége ahhoz, hogy lehulljon a szeméről a fátyol, és a hamis csillogást hátrahagyva visszatérjen szülővárosába, hogy ott kezdjen új, tartalmasabb életet?
Ha kíváncsi vagy, mekkora káosz keletkezik abból, ha két ennyire különböző ember találkozik egymással, és a sorsuk egymásba fonódik, akkor feltétlenül olvasd el ezt a könyvet. Külön érdekessége, hogy J. K. Smith első regényéből megismert szereplők életébe nyerhetünk újból bepillantást.

 

Véleményem:

Kíváncsi voltam Andi történetére. Paulra meg még jobban. 
Nehéz nem spoileresen írni 🙂 
Andi és Tom párosa egy darabig jól funkcionál, majd lekerül a rózsaszín szemüveg Andiról. Rájön, hogy a pillanatnyi vágy nem elég 60 évhez. Ezt próbálja nekünk a „gyereket akarok” dologra fogni, de ő is tudja, hogy nem csak ez a gond. Rajta és Tomon kívül senki nem lepődött meg, hogy nem sikerült a kapcsolatuk. Miután Andi beköltözött a városba visszatalál régi önmagához. Rendbe szedte a lelkét, örül minden apróságnak. A függönyöknek, tv-nek.

Nagyon szerettem a farmon lévő részeket olvasni. Koriról, Chrisről meg a gyerekekről :). Tetszett mikor Kori nem volt tökéletes, nem is lehetett annyi apró gyerekkel.

A szilveszteri fordulópont után nem arra számítotottam Paul-al kapcsolatban ami történt, inkább korábbi barátnős bonyodalomra. Szívesen olvastam volna többet arról a részről miután „kibékültek”. Miket csináltak, évődtek, stb. A megfelelő férfi mellett Andi is ki tudott teljesedni nőként és emberként is. Paul pedig végre újra megtalálta önmagát.

Nagyon cuki befejezése lett, hogy az Ismert-ismeretlen is belekerült 🙂 
Ilyen távoli időben lévő epilógust még sosem olvastam, szomorúvá tett, még akkor is, ha ez az élet rendje.

Egy kis kedvcsináló idézet:

Miért szeretnél nálam aludni? – fogtam meg mosolyogva mindkét kezét. 
– Olyan hangosak – vallotta be őszintén a szemembe nézve. – Sokan vagyunk. Légyszi, hadd aludjak nálad.

Köszönet az ajándék könyvért az írónőnek ❤️

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s