L. A. Casey: Gyere haza

Fülszöveg:

Ő volt a legjobb barátom, a legkedvesebb pótbátyám és a legjobb védelmezőm. Ő volt a legjobb, és az enyém volt.

Lane retteg a hazatéréstől. Szeretett nagybátyja, Harry váratlanul meghalt, de Lane-nek meg kell küzdenie egy régi démonával is. Kale Hunttal gyermekkoruk óta a legjobb barátok, ám ez a kapcsolat sosem volt egyszerű. Lane miatta hagyta ott a családját és költözött New Yorkba. Fájt látnia, hogy Kale valaki mással boldog, másba szerelmes. Fájt, méghozzá iszonyúan. Tehát fogta a sátorfáját és mindent hátrahagyva új életet kezdett, teljesen elvágva magát a múltjától. Ám most, hogy visszatér, a régi érzések is előtörnek, mintha egy nap sem telt volna el a távozása óta. Az érzelmek mindent elborítanak, a tragédia pedig összehozza az embereket. Vajon Lane képes lesz-e megküzdeni a múltjával, a családjával, a veszteségekkel?

Véleményem:

Vegyes érzéseim vannak ezzel a könyvvel kapcsolatban. Jó is, meg nem is. 
Jó, mert az írónő stílusa nagyon szép, igazán szépen fogalmaz. Tetszett az időben való váltás, így megismerhettem mi volt a története Lane-nek és Kale-nek. Érdekes ez a nagy családi összetartás. Furcsa hogy York-ba írja, ami ugye Anglia, de az írőnő ír származású. Talán inkább ott jellemző.

Nagyon tetszett, ahogy a 6 éves Lane odavan a „nagyfiúért”, aki megverekszik érte. Később is, ahogy titkolja, hogy szerelmes belé. De miért titkolta? Jobb lett bárkinek is?….

A hazaérkezés, meg az eltelt 4-5 nap, elég rövid időtartam. A fele könynek a cselekménye, de kevés a történés. Csak a gyász, a temetőbe járás. Nekem ez így sokkk volt. Az a része nekem túl lelkis.

Aztán meg a végén a végrenelet kihirdetése után, azonnal kibékülnek és vége is. Boncolgathatták volna még azt a beszélgetést. Ki, miért titkolta el a másik elöl, hogy odavan érte, stb. Kale se tudta ki kell neki. Ha Lane, akkor megér pár pofont a fiútestvéreitől. Szerintem. A végét összecsapottnak éreztem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s