John Marrs: A tökéletes pár

1

Fülszöveg:

Meddig mennél el, hogy megtaláld az igazit?

Nem kell hozzá más, csak egy egyszerű DNS-teszt. Csak gyorsan mintát vesz az ember a szájából, és már össze is párosítják a DNS-párjával – azzal, aki genetikailag neki rendeltetett.

Ezt ígéri a DNSPárod. Egy évtizeddel ezelőtt egy vállalat bejelentette, hogy megtalálták azt a gént, ami párosítja az embereket a lelki társukkal. Azóta világszerte emberek millió találták meg a DNS-párjukat. De ennek a felfedezésnek is megvannak az árnyoldalai: a teszteredmények miatt számtalan párkapcsolat bomlott fel, és a feje tetejére állították a hagyományos értelemben vett randevúzást, románcot, valamint szerelemet. Öt nagyon különböző ember kap értesítés arról, hogy megtalálták a DNS-párjukat. Mindegyikük hamarosan találkozni fog az igaz szerelmével. De nem mindenki fog „boldogan élni, amíg meg nem hal.” Mert még a lelki társaknak is vannak titkaik. És némelyik bizony sokkolóbb, mint a többi…

 

Véleményem:

5 pár történetét ismerhettem meg, akik a DNSPárjukat keresték. Mindenki más. Volt akinek már volt menyasszonya. Volt aki már ismerte, volt aki akkor kérte el az adatait a rendszertől.

Pár oldalas fejezetekben ismerhettem meg a főszereplők körülményeit, életét. Időben kb. másfél évet ölelet fel. A rövid fejezetek miatt az elején nehezen mélyedtem el könyvben, de ahogy haladtam, egyre izgalmasabb lett, mert éppen történt valami fontos, de jött az új fejezet 🙂

Némelyik szereplőnél szurkoltam, hogy jöjjön meg a jobbik esze, vegye már észre, hogy átverik, hülyét csinálnak belőle, érzelmileg kihasználják.

Aztán amikor egy már együtt lévő pár férfi tagjánál kiderült, hogy a DNSPár szintén férfi érdekes lett a dolog. Szépen összejöttek, de sokáig csak lelki társak voltak, mivel mindketten nővel értek párkapcsolatban, korábban meg sem fordult a fejükben az esetleges indentitásváltás.

Akiknél szinte teljesen hétköznapi love stroy volt az Jade és Kevin története volt. Mivel olvastam pár romantikus könyvet, ezt borítékolni tudtam mi fog történni.

Meglepő volt Christopher és Amy megismerkedése, majd kapcsolata. Nem árulok el sok titkot: Christopher pszichopata sorozatgyilkos, Amy pedig rendőr. Mikor megismerkedtek jó pár gyilkosságot elkövetette már Christopher, de csak az utolsónál jött rá Amy, hogy mi történik. Pedig szó szerint az orra előtt történt minden. Milyen furcsa, ha szerelmes valaki, fel sem tűnnek dolgok, igyekszik az ember magyarázatot találni a másik furcsaságára, hiszen nem akarja elveszíteni.

Ellie és Tim kapcsolata nem sablonos. Ellie találta ki a GénPárt, ő fedezte fel, neki a találmánya. Igazán sablonosan alakul a kapcsolatuk a megismerkedéstől. Családi bemutatás, eljegyzés is van. Ellie erős, határozott, milliádos vállalatot vezet, mégis bedől egy olyan férfinek aki tönkre akarta tenni a korábbi sérelmei miatt.

Minden sztorit nyitva hagytam, hogy érdekesebb legyen olvasáskor.

Egyelképzlet világ is lehetne a történet, de felmerült bennem, hogy a 60-as években íródott sci-fik, amikről azóta kiderült, hogy sok menden megvalósult; ez a sztori is egyszer megtörténtik. Szerintem a mai felgyorsult technikai fejlődésben biztos vagyok benne, hogy ez valósággá válik. Hiszen használnak sokan randi applikációkat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s