Lotta Sonninen: Nagy sérelmeink kis könyve

 

covers_535365

Fülszöveg:

Legyünk őszinték: baromira idegesítő és unalmas a manapság állandóan hangoztatott „legyél pozitív” és a sok duma a meditálásról, meg a jógázásról. Mi lenne, ha a belső feszültségünket és bosszúságainkat végre nyíltan és olyan feketén adhatnánk ki magunkból, ahogyan azt valójában érezzük? A Nagy sérelmeink kiskönyve végre lehetőséget nyújt a tulajdonosának arra, hogy kiírja magából az őt körülvevő idióták idegesítő dolgait, és hangot adjon az élet pokolian sötét oldalának is! 
A vidám, megdöbbentően katartikus és kreatív könyv arra bíztatja kitöltőjét, hogy panaszkodjon, nyögjön, vesse papírra a sérelmeit és bátran sorolja fel az idiótákat a munkahelyén, a magánéletében vagy akár az utcán – és gondosan rejtse el ezt a naplót a szerettei elől.

 

Véleményem:

Érdekes munkafüzet. Könyvnek semmikeppen nem tekintem, mivel nekem kell(ene) kitöltenem.
Sok mindent felsorol napi szinten mit nem szeretünk, utálunk. Emberekkel, élethelyzettel kapcsolatos ellenérzeseket. Konkrét cselekvéseket vár, hogy leírjam amit utálok. Nekem már az utál szó sem szimpatikus, mivel negatív érzést fejez ki. Árfordítom kevesbé szeretett dologra.

Sokszor nem 1-1 dolog vagy cselekvés a hibás ami elrontja a napjankat, életünket, hanem a hozzáallás. Görcsbe rándulok, mert utálok valamit vagy legyintek egyet, hogy kevésbé szeretem. Tudom nem lehet mindenre legyinteni, kikerülni, arrébb menni. De önmagunkat lehet nevelni arra, hogy hogyan állunk 1-1 élethelyzethez. Ha mi magunk pozitívabbak leszünk, a korábbi nem szeretett dolgok sem fognak annyira megviselni. Nyilván ha a boltban valaki elénk tolakszik vagy bevág elénk autóval nem pozitív élmény, de ha rágódunk rajta csak magunkban őrlődünk, aki pedig velünk tette annak nem lesz rosszabb. Kérdés: megéri-e maximum fél óránál többet rágódni rajta? Szerintem nem.
Mivel egy jó ideje így próbálok tenni, ezért ez a könyv számomra nem releváns, nem töltöttem ki benne semmit. Nem azért mert nincs mit, hiszen nehány helyre irhatnék, de próbálom magam inkább fejleszteni. 

Ez a könyv  arra jó, ha kitöltünk benne valamit, hogy azokat az érzéseket, élethelyzeteket érdemes felülvizsgálni magunkban, majd ezeket megoldani. Fordítani akár az emberekhez, tárgyakhoz, cselekedetekhez való hozzáálláson. Önismeretnek kíváló könyv.


Van egy nagyon jópofa kerdés: melyik az utált közlekedési tablád? Minden sebességkorlátozó tábla :D. De azért nem  utálom őket :D.

Köszönet a példányért a Partvonal Kiadónak

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s