Tomor Anita: Nyolc éjszaka

covers_456576

Fülszöveg:

Trishnek elege van az unalmas mindennapokból. Úgy érzi, valami új dolgot kell tennie, valami olyat, amit eddig még nem csinált. Elhatározza, hogy életében először elutazik New Yorkba. Egyedül. Felejteni akar és világot látni. Egy valamire viszont nem számít, arra, hogy betoppan az életébe Ryan.

Ryan híres hollywoodi színész, és nem mellesleg rohadt jó pasi. Nincs a világnak olyan pontja, ahol ne csengene ismerősen a neve és ne ismernék fel azonnal az utcán. Mindene megvan, amiről csak álmodni lehet. Ő viszont úgy érzi, valami mégis hiányzik az életéből, és erre csak akkor döbben rá, amikor a londoni reptéren belebotlik Trishbe.

Te mit tennél, ha az álompasi a tévéből egyszer csak előtted állna és le sem venné rólad a szemét, sőt úgy bámulna rád, mintha azonnal ágyba akarna vinni? És akkor, ha ráadásul kiderülne, hogy egymás mellé szól a jegyetek a London-New York járaton?

Trish legszívesebben hanyatt-homlok elmenekülne, de nem teheti. A gép indul és neki le kell ülnie Ryan Davis mellé még akkor is, ha a férfi „a baj már megtörtént, bármit csinálsz, akkor is az enyém leszel, bébi” tekintettel néz rá. Trish minél elutasítóbb, Ryan annál jobban élvezi a játékot. Nyolc éjszaka. Csupán ennyit kér Trishtől. Vajon ennyi idő elég ahhoz, hogy megváltozzon két ember élete? Esetleg örökre?

Véleményem:

Trish, az „egyszerű” londoni tanárnő, 2 könyves író és Ryan a híres színész megismerkedéséről szól a könyv. 
Ryan épp túl van egy rossz kapcsolaton, szakításon. 
Trishnek korábban meghalt a barátja, de egy év elteltével is nehezen dolgozza fel. Hogy kiszakadjon a mindennapokból nyolc napos utazásra indul Londonból New Yorkba. 
Ryan forgatásra megy New Yorkba, de hamarabb indul, hogy NY-ban tiszta lappal induljon dolgozni. Kicsit pihenjen még előtte. Így keresztezi egymást a 2 fiatal útja. 
Ryan-nek már a repülőtéren feltűnik Trish, aki mindebből semmit nem vesz észre. Akkor tűnik fel neki Ryan, mikor a gépen a helyére indul. Kapnak harmadiknak egy rendkívül kíváncsi utast, mire Ryan kitalálja, hogy Trish a barátnője. A pletykafészek harmadik utas ki is posztolja őket az interetre. Innen elszabadulnak a dolgok. Trish bosszankodik, de nagyon cukin teszi. Ryan-nek annyira tetszik a lány, hogy mindent elkövet azért, hogy a barátnője legyen. A Trish által foglalt szállodához is elviszi, de aztán magánál szállásoja el, mert borzasztóan lepukkant a szálloda. Persze a lány nem enged azonnal. Sokat vonakodik, ami a neveltetésében van. Sokan gondolhatnánk azt, hogy kéreti magát, de a későbbiekben kiderül, hogy ő ilyen természetű, nem tud aranyásó lenni, még ha akarna akkor sem. Persze az elején én is azt mondtam, ne nyafogj már annyit, fogadd el az ajándékokat :). De legalább Ryan is biztos lehet benne, hogy Trish nem a státuszért és a pénzért van vele. 
Bejárják együtt a várost, kisebb nagyobb összezürdülések árán. Ryant időnként nagyon hamar felismerik a rajongók, amit a lány nehezen visel. 
Közben Ryan volt barátnője kavar nem is keveset…… 
Elmennek együtt Ryan egyik barátjának legénybúcsújára, majd esküvőjére Las Vegasban. Utána végre egymásra találnak . Jól érzik magukat együtt, Ryan szerelmet is vall, de Trish továbbra is tartózkodó, nehezen lép túl azon hogy egy filmsztárral van együtt. De Ryan rámenős, azt akarja, hogy hozzáköltözzön a lány, amiért mindent meg is tesz. Van még néhány mozzanat, de nem lövöm le a poént. Érdemes kézbe venni a könyvet. Fordulatos, kalandos, kedves kis történet. Nagyon szerettem.

Az írónő rendkívül jól alkalmazza a képi elemeket. Magam előtt láttam mindent ahol jártak. 

Egy idézet Ryan-től:

– Nem érdekelnek a kifogásaid – súgtam a fülébe. – Ne haragudj rám azért, mert szeretni akarlak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s