RARE Párizs

55609086_1342587759221780_4487929933112279040_o

Mi is az a RARE?

Szó szerint Romance Authors&Readers Event.

Romantikus szerzők és olvasók eseménye. 2014 július 5-én volt az első ilyen rendezvény Edinburgh-ben évente egy alkalommal. A tavalyi évben olyan jól sikerült a februári Londonban, hogy újra megrendezték nyáron Rómában. Egyre több érdeklődőt vonz, mind szerzői, mind olvasók oldalról. Idén 3 helyen lesz. Ez első Párizsban volt április 6-án, amin részt vettem egy kedves ismerősömmel akitől az ötlet származott, hogy menjünk el egy ilyen rendezvényre. Szeptemberben kettő lesz. Az egyik Londonban, a másik pedig Rómában. Nagy volt a dilemma, hogy ősszel melyikre menjünk, mivel egy hét a különbség a két rendezvény között. Így az döntött, hogy mivel kezdők vagyunk, nem mertünk nagy rendezvényre menni :). Párizsban közel 80 szerző volt, Londonban 200!!! lesz. A tervez szerint Rómában is kb. 80-90 írót várnak.

Na akkor a párizsi rendezvényről

Előző nap, péntek délután volt egy regisztrációs lehetőség, hogy másnap ne kelljen ezzel időt tölteni. Kaptunk egy táskát, benne kis jegyzetfüzet, toll, amit a Kobo támogatott. 

Az esemény délelőttjén bőrönddel felpakolva, izgatottan indultunk útnak. Előzetesen láttam egy video bejelentkezést, izgalmasnak tűnt. 

Az volt a célom, hogy a 9 íróval találkozzak akit elterveztem, aláírassam/átvegyem a könyveimet. Aki pedig még belefér az már csak plusz haszon. Gondolva a sok kedves molyra, nem tudhatom ki az akinek az aláírásának más örülne.

Első írónként Lauren Rowe-hoz mentem oda, mivel volt előrendelt könyvem nála több mint tíz és egy április 25-én megjelenő könyvre is fel lehetett íratkozni a héten; ezért sietnem kellett hogy megkapjam :). Előttem néhányan álltak sorban. 10 perc várakozás után sorra kerültem. Elkerekedett az írónő szeme milyen sok könyvet fog nekem aláírni. Mindegyikhez kaptam tőle könyvjelzőt. Sőt vászontáskát és Jonas Faraday lila karkötőt ami egész nap rajtan volt. Képen a tőle előrendelt könyvek és a Rockstar 😀

391

Voltak olyan írók akihez sorszámot kellett kérni, ezeket a karszalagokat gyorsan össze is gyüjtöttem és figyeltem kihez mikor kerülök sorra. Elsőként Kristen Probyhoz sikerült mennem. Magyarul egy könyve jelent meg, tőle a sorozat legújabb novelláját megvettem.

Innét valahogy elveszett bennem az időrend kinél mikor jártam.

Julie Kenner is aranyos, kedves volt. Mutatta az asszisztensének, hogy ez a magyar kiadása a Stark trilógiának és még ő mondta, hogy sajnálja, hogy nincs végig lefordítva. Teljesen képben volt a magyar könyvével kapcsolatban. Azért megemlítettem hogy Damien Stark is kedvenc.
Lexi Blake sem látta még a magyar kiadást a Rabul ejtett szűz-ből, le is fényképezte. Azért fura, hogy a magyar kiadás sokkal kisebb, mint az eredeti. 

Mindenki kedves volt, de nekem Jennifer Probst volt a csúcsok csúcsa. Cuki volt, beszélgetett. Szívesen aláírta mind a 8 könyvet és egyéb matricákat, könyvjelzőket. Megvettem 2 könyvét amit fél áron adott :), mert jó olvasója vagyok :D, mondta a férjének. Mondtam, hogy a kedvencem Maggie, mert igazi karakán csaj. Mondta, hogy neki is és nem túl könnyű mindíg különböző karaktereket kitalálni.
Megdöbbentő, hogy mennyi író volt akinek nálunk még nem jelent meg műve és hosszú sorok álltak előtte. Így jutottunk el K. L. Shandwick-hez, akitől kaptam egy ingyenes novellát.  Nagyon szimpatikus volt az író. 

Legutolsóként Jennifer Armentrouthoz sikerült beállnom a sorba. 278-as számot kaptam, de a végén olyan sokan voltunk, hogy már nem írták ki a számot, hanem mindenki beállt a sorba.  Aranyos, kedves volt egész nap. Tiszteltem érte minden írót, hogy bírtak mosolyogni. 

Akiktől sikerült még dedikált bookplatet hozni vagy a könyvemet dedikálta: Kristen Proby, Kristen Ashley, Emma Scott, Lexi Ryan, Cara Dee, Carry Ann Ryan, J. S. Scott, Katie Ashley, K. A. Linde, Monica Murphy, Rebecca Zanetti.

Kép: helyszínen vásárolt és ajándékba kapott könyvek (legalsó sor).

392

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s