Szemán Zoltán: Egy őrangyal naplója

covers_498042

Fülszöveg:

Launiel, egy friss diplomás őrangyal, aki élete első megbízatására indul a Földre. Feladata, hogy őrizzen, védjen egy fiatal nőt, Jasmine-t.
Főhősünk még tapasztalatlan az emberi világ dolgaiban, de lelkes. Néha kicsit túlságosan is. Az első napok viszonylagos nyugalma azonban hirtelen megváltozik, mikor a lány húga, Betty odaköltözik Jasmine-hez.
Vele együtt pedig egy angyal számára nagyon nem kívánatos, hívatlan vendég is megjelenik a lakásban, és teljesen felforgatja mindenki életét…

Véleményem:

Az író egy sokak által érdekelt témát dolgozott fel. Van-e mennyország, angyalok stb. Nem oszt igazságokat. A véleményét fantasy köntösbe öltöztette humoros formában. 

Sokáig tologattam a könyvet; nem kellett volna. A közepén jártam amikor azt mondtam, nekem ez kedvenc lett. Szívesen olvasnám az “idők végezetéig”.

Jasmine új őrangyalt kap a friss diplomás Launiel személyében. “Munka” közben kiderül számára, hogy az iskolai tanagyag bizony hiányos, sok helyen szorul újításra. A napi, heti történések közben leírja az író a többi angyalt, milyen “szakok” vannak.

Jasmine élete viszonylag nyugalmasan telik amíg a húga Betty be nem költözik hozzá. Egy idő után kiderül, hogy a volt pasija szövetséget kötött egy démonnal, emiatt Betty körül is furcsa dolgok történnek. Egy nap Launiel számára is kiderül, hogy beköltözött hozzájuk egy démon aki “vigyázza” Betty lelkét. Ebből nem kevés bonyodalom akad, sőt nagyon is sok. Megjárják a Poklot együtt, kijutnak onnan. Majd a két lány élete folytatódik tovább immár parterrel együtt. Innét tovább nem spoilerezem, mert akkor semmi izgalmas nem lenne a sztoriban. 

Mindenkinek ajánlom olvasára vallási hovatartozástól vagy nem tartozástól függetlenül. 

Halihó, Föld! Sziasztok, emberek! Megjöttem!

.

.

Hazafele négy különböző boltba is bementünk. (Megjegyzés: Mentünk? Az egész bevásárló körút inkább emlékeztetett arra, amikor a Gonosz Seregei megostromolták az Édenkert falait, semmint emberi tevékenységre.)

Ahol hozzá tudsz jutni a könyhöz: https://zoltanbooks.wordpress.com/arak/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s