Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában

Fülszöveg:

Ami ​neked horror, az neki egy szokásos hétköznap este.

Negin Belford egy titkos csapat tagja.Nyughatatlan szellemeket segíti át a másik oldalra, de közben fogalma sincs, honnan ered a képessége.
Kicsoda ő? Mi ez a bámulatos hatalom, ami a vérében lobog, és egyre csak növekszik?
Ezek a kérdések hevesen érdeklik a csapatot irányító szervezetet is, és minden eszközt bevetnek, hogy a végére járjanak.
Egyik társuk halála után új tag kerül a csapatba, akinek fő feladata, hogy megvédje Negint a rosszindulatú szellemektől. A lány egyetlen porcikája sem kívánja George társaságát, bármilyen szuper katona is, és bármilyen igéző a szeme, lehengerlő a mosolya.
De ahogy egyre több időt kell együtt tölteniük, már egyikük sem tagadhatja a köztük pattogó szikrákat.
Vajon ki tette a csapatba a férfit, és milyen titkokat rejteget?
Ahogy Negin képességei változni kezdenek, a helyzet bonyolódik, és a lány elveszít minden biztos fogódzót. Választania kell, hogy elfogadja a sors által kijelölt utat, vagy harcol ellene.

Borzongás, szenvedély és egzotikus sumér mitológia egy lebilincselő történetben.
Engedd át magad a sötétség ölelésének!

Véleményem:

Negin különleges képességekkel rendelkezik, szellemeket segít át a másvilágra. Neki sincs sejtése hová, csak arra, hogy rajta keresztül távoznak. Időnként démonokra is vadásznak. Mindezt egy kis csoport tagjaként teszi egy Nagyobb szervezet “árnyékában”. A Katolikus Egyház is a megbízóik közé tartozik. Egy démonvadászat közben az egyik pap, aki a közvetítőjük szintén részt vesz. Ekkor Negin megsebesül, még az új őrzővédője sem tudta kivédeni a démont. Kórházba kerül, ahol a hozzá hasonlóan “különleges embereket” kezelnek. Itt jön segítség egy különleges “valaki” személyében, így túléli a talákozást a démonnal.

Aztán újabb bevetésre készülnek, ezúttal szellemeket űznek el egy házból, ahol némi malőr történik. Időközben Negin képességei változnak, átalakulnak, de fogalma sincs hogyan és hová fejlődik ez az egész. Kíváncsi, de a kérdéseire nehéz választ kapnia, hiszen megbízni senkiben nem tud és nem is akar. Közben az őrzővédőjével George-al kezdenek közelebb kerülni egymáshoz.

Újabb megbízás következik, ami nem jól sül el, a korábban megismert apja, Argadu siet a csapat segítségére. A “Kedves Papa” nem semmi személyiség, bővebben a könyvben☺. Ezután az őket foglalkoztató szervezet érdeklődése Negin irnyába fordul, ki ő, milyen képességei vannak. Sokféleképpen próbálják megtudni, nem éppen tisztességes módszerekkel is. Mikor rájönnek, hogy ki ő, úgy tesznek mintha fejet hajtanának előtte. De nyilván nem, inkább a saját hasznukra felhasználják majd. Negin új szerződést kötött velük, aminek a “Kedves Papa” nagyon nem örül.

Aztán elrabolja két démon Negint és Geroge-ot, ami nagyon érdekes része a könyvnek, sok kérdésre ad választ, de még több nyílik. Mit tesz Nergal? Ereskigal? A “Kedves Papa”?

Rendkívül érzékletesen van megírva a könyv, szó szerint láttam a fejemben a filmet, amit nagyon jó volt nézni. Látszik, hogy az írónő igen részletesen tanulmányozta a sumér kulturát és az ősi isteneket hozzá. Jól megírt, olvasmányos fantasy regény szellemekkel, démonokkal, ősi istenekkel.

Melegen ajánlom olvasásra.

Itt érheted el: https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/ashley-carrigan-az-oroszlan-arnyekaban-negin-1-8530

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s