Kedvenc szerzőtől olvastam

Karen Rose: Érints meg

Fülszöveg: Valaki gyötri dr. Tess Ciccotelli orvosnő pszichiátriai betegeit, addig a pontig, míg végül kétségbeesésükben öngyilkosságot követnek el. Az eseteket pedig úgy rendezi meg, hogy a gyanú Tessre terelődjön.
A doktornő azonban még a rendőri kérések ellenére sem hajlandó megszegni az orvosi titoktartási esküt.
Aidan Reagan nyomozó tökéletesen megérti, hogy Tess óvja a betegeit, de minden jel arra mutat, hogy ez a név és arc nélküli ellenség eltökélte, hogy tönkreteszi Tess karrierjét, családját, és végül elpusztítja magát Tesst is. Aidan és Tess mindent megtesz azért, hogy megállítsák a gyilkost, de egyre nyilvánvalóbb, hogy Tess nyaka körül szorul a hurok, és a nő sehova sem menekülhet, sehova sem rejtőzhet.

Véleményem:

Az írónő már az első könyvével levett a lábamról, azonnal új kedvenc szerzőt avattam a személyében. Azóta ez a harmadik könyv amit olvasok tőle és sikerült mindegyik könyvét meg is szereznem saját példányként.

Tess Ciccotelli pszichiáter, akinek egy betege öngyilkosságot követ el. Majd a következő nap egy újabb. A rendőrség elsőként őt gyanúsítja, de aztán el is veti a feltételezést. A doktornő korábban szakértőként dolgozott az igazságügyben, ez miatt szerzett ellenségeket, mind az elítéltek, mind a rendőrség berkein belül. Nehéz szűkíteni a kört; az “elkövető” igen okos. Lelki terror alatt akarja tartani Tesst, de nem sikerül neki, mivel a Tess nagyon okos, lelkileg erős. Az egyik nyomozó igen közel kerül hozzá. Mivel nem gyanúsított, együttműködik a hatósággal, bár nem minden esetben teszi szívesen. Olyan személyekről derül ki, hogy ártani akarnak neki, akikről álmában sem jutott volna eszébe. Némelyik csalódással tölti el. A halottak száma napról napra növekszik, változatos kit milyen indokkal gyilkolnak meg. Van aki közelebb állt Tesshez, van akit nem is ismert. A rendőrség segítségével egyre közelebb kerülnek az elkövetőhöz, aki egy végzetes hibát ejt, mikor Tesst elcsalja otthonról. Mikor kiderül ki a tettes Tess nagyon megdöbben, hiszen nem gondolta volna sohasem az illetőről. Vito, Tess bátyja már egészen más; neki abszolult hihető, sőt nem is csodálkozik rajta.

Chicago

Eddig ez a könyv volt az, amiben a legtöbb romantikus jelenet volt – az írónő eddig olvasott könyvei közül – de mégsem volt zavaró a krimi arányához képest. Nagyon szépen belesimult a történetbe.

Karen Rose mesterien tudja csavarni a történeteit. Amikor már azt gondolnánk, hogy vége, megvan a gyilkos még csavar egyet-kettőt a történeten, de sosem érezzük túlzónak. Minden krimit, thrillert kedvelőnek ajánlom az írónő könyveit.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s